Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, a câştigat procesul împotriva fostul său coleg, Mircea Baniciu, după ce Tribunalul Bucureşti a decis că Nicu Covaci este autorul mai multor melodii cântate până acum şi de Mircea Baniciu.

Potrivit b1.ro, sentinţa, care nu este definitivă, prevede că liderul Phoenix nu va primi niciun leu despăgubire.

După cum se ştie, scandalul a început în primăvara anului trecut, de când liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, se judecă cu foştii săi colegi de trupă, Mircea Baniciu, Josef Kappl şi Mani Neumann.

Conflictul dintre Covaci şi Baniciu a luat amploare iar liderul trupei Phoenix l-a acuzat că îi cântă piesele de 40 de ani şi cere despăgubiri de 50.000 de euro, de la fiecare fost coleg în parte!

Şi totuşi, Covaci susţine că nu-l interesează să obţină profit de pe urma procesului. „Un euro sau un leu despăgubire, nu contează! Important este să nu-mi mai cânte piesele! Muzica asta e viaţa mea, nu vreau să-mi mai cânte muzica, pentru că altfel aş reacţiona urât", a declarat el pentru Libertatea.

B1 tv mai notează şi că liderul Phoenix era supărat şi declara anul trecut că „Vine Baniciu şi cântă, ilegal, toate piesele consacrate de la Phoenix, la jumătate de preţ. Ce-ţi mai trebuie Nicu Covaci!". „Păi, eu, Nicu Covaci, am 150 de compoziţii, Joji Kappl vreo 7-8, iar Baniciu doar una! Domnilor, doar una! Andrii Popa. Voi ştiţi că eu nu mai cânt această piesă la concertele Phoenix? Au cerut-o oamenii şi le-am explicat că e a lui Baniciu şi că n-o mai pot cânta", a spus Covaci.