Curtea de Apel Oradea a pronunțat sentința definitivă în procesul penal al Georgetei Trifa, o fostă ziaristă din Bihor a cărei firmă, Gaz Oil Gross Group SRL, a depozitat ilegal 846,99 tone de deșeuri în satele Ineu și Vadu Crișului.

Așa cum BIHOREANUL a scris, cele două gropi de gunoi clandestine au fost descoperite de comisarii de mediu în anul 2020, pe amplasamentele unor foste grajduri. Depozitate în saci de mari dimensiunii, de tip big bag, gunoaiele erau de toate felurile, dar cu precădere resturi textile, și au fost aduse în România sub pretextul refolosirii lor ca materie primă. În realitate, așa cum aveau să evidențieze și procurorii bihoreni, acest lucru era fals, deoarece gunoaiele erau departe de a putea fi refolosite, având o calitate îndoielnică.

Judecătorii Curții de Apel Oradea au decis să păstreze sentința inițială din dosar, care prevedea o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru Trifa și o amendă penală de 80.000 lei pentru societatea comercială. În schimb, potrivit sentinței definitive pronunțate la începutul lunii trecute, a fost înlăturată pedeapsa complementară de dizolvare a firmei.  

Rămâne de văzut cât timp vor mai rămâne gunoaiele pe cele două amplasamente unde se află și în prezent, judecătorii decizând că ele trebuie confiscate. Cum anume și când se va desfășura această procedură deocamdată nu se știe.

Fostă ziaristă a redacției Jurnalul de dimineață, apoi apropiată de PSD Bihor, Georgeta Trifa nu este la prima sentință penală. La finalul anilor ’90, ea a fost condamnată pentru înșelăciune, după ce a luat un credit bancar girat cu contracte fictive și a fost reținută chiar la ieșirea din redacția Jurnalului bihorean, unde mersese ca să dea un drept la replică după un articol care îi dezvăluia o altă înșelăciune.

După ce a ieșit din închisoare, Trifa a lucrat în străinătate, unde probabil și-a făcut și conexiunile cu persoane dubioase din anturajul mafiei, alături de care a început să deruleze afaceri „murdare”, cu gunoaie aduse în România.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!