Prim procurorul suspendat al Parchetului Beiuş, Gligor Sabău, a scăpat, deocamdată, de după gratii şi îşi va ispăşi pedeapsa la domiciliul său din Beiuş.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins vineri contestaţiile lui Sabău, care solicita respingerea oricărei măsuri preventive, dar şi contestaţia procurorilor DNA Oradea, care cereau menţinerea lui în arest preventiv.

Instanţa a considerat că decizia dată marţi de Curtea de Apel Oradea este întemeiată, astfel că a fost trimis în arest la domiciliu.

Între altele, prim procurorului i s-a interzis să-şi părăsească locuinţa din Beiuş fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Totodată, pe durata arestului la domiciliu, Sabău are obligaţia să se prezinte în faţa organelor de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat şi să nu comunice direct sau indirect cu coinculpaţii, cu reprezentanţii părţilor civile sau cu martorii.

Gligor Sabău se afla în arest începând din 17 decembrie anul trecut, fiind acuzat de DNA de patru infracţiuni de luare de mită, din care trei în formă continuată, şantaj, favorizarea suspectului, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii. El a fost trimis în judecată la începutul acestei luni.