Curtea de Apel Oradea a respins, vineri, contestaţiile depuse de rectorul Constantin Bungău, dar şi de fosta decană a Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, Floare Chipea, şi de soţii Camelia şi Marin Dindelegan privind arestarea lor la domiciliu.

De asemenea, instanţa a respins şi contestaţia procurorilor DNA, care cereau ca cei patru să fie trimişi în arest preventiv.

"Sentinţa este definitivă", a declarat pentru BIHOREANUL avocatul Bogdan Bodea, reprezentant al rectorului Bungău. Astfel, până pe 23 iulie, toţi inculpaţii vor fi obligaţi să nu-şi părăsească domiciliile.

De asemenea, cei patru au obligaţia să nu comunice între ei, cu excepţia, evident, a soţilor Dindelegan, dar nici cu ceilalţi patru suspecţi sau cu cei 39 de martori din dosar.

După cum se ştie, Bungău, Chipea şi soţii Dindelegan au fost reţinuţi de DNA pe 22 iunie, fiind acuzaţi de procurori de fapte de corupţie. Mai precis, Camelia şi Marin Dindelegan sunt acuzaţi de dare de mită şi complicitate la dare de mită, respectiv cumpărare de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă, în timp ce Chipea şi Bungău sunt acuzaţi de luare de mită şi de trafic de influenţă.

Anchetatorii susţin că cei patru au plănuit minuţios concursul prin care Camelia Dindelegan a promovat ca profesor universitar, la începutul acestui an, şi că în susţinerea acuzaţiilor de corupţie stau atât convorbiri telefonice, cât şi înregistrări ale unor filaje.

Află detalii despre acuzaţiile pe care procurorii DNA le aduc din articolul "Sorbonei de aur"