Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit, printr-o sentinţă definitivă dată miercuri, că fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost colaborator al Securităţii comuniste.

La scurt timp după sentinţă, Băsescu a reacţionat printr-un scurt mesaj publicat pe Facebook, în care anunţă că va ataca decizia la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO): "Am luat notă de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, aşa cum am procedat de-a lungul întregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO".

ÎCCJ a menţinut hotărârea instanţei anterioare şi a respins miercuri apelul depus de fostul preşedinte Băsescu faţă de verdictul Curţii de Apel Bucureşti. 

În cadrul procesului, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a depus documente care arată că Traian Băsescu ar fi avut un ofiţer de legătură desemnat de fosta Securitate, cu gradul de locotenent-colonel, şi că ar fi dat două note informative olografe, semnate cu numele de cod "Petrov", notează Libertatea.ro.

În schimb, în timpul procesului de la Curtea de Apel Bucureşti, Traian Băsescu a negat că ar fi fost colaborator al fostei Securităţi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!