Ministerul Educaţiei trebuie să afişeze notele pentru alţi 36 de elevi care au dat examenul de Bacalaureat la Colegiul Tehnic Unirea din Ştei şi au fost eliminaţi din examen pe motive de fraudă, după ce judecătorii Tribunalului Bihor le-au admis miercuri cererile de suspendare a sancţiunilor, până la judecarea procesului de fond, prin care elevii au contestat pedeapsa primită.

"Au fost admise toate cele 36 de cereri, deciziile fiind executorii. Asta înseamnă că procedura trebuie să fie identică cu cea din cazul celorlalţi 12 elevi", a declarat miercuri seară pentru BIHOREANUL avocatul Adrian Stancu, reprezentant al elevilor contestatari.

Cei 12 elevi la care face referire avocatul sunt cei care au dat în judecată Comisa Judeţeană de Bacalaureat imediat după ce au fost sancţionaţi cu eliminarea din examen, pe motive că au copiat. Şi în acel caz, magistraţii Tribunalului Bihor au decis să suspende actul administrativ de eliminare, până la judecarea procesului de fond, cu Comisia Judeţeană de Bacalaureat şi Inspectoratul Şcolar, care va începe în septembrie.

Astfel, după ce Ministerul Educaţiei va afişa în aplicaţia electronică a Bacalaureatului notele celor 36 de elevi, Colegiul Unirea Ştei trebuie să le elibereze celor care au promovat examenul adeverinţe înlocuitoare ale diplomei de Bacalaureat. Cu acestea, absolvenţii se vor putea înscrie la facultăţi chiar în sesiunile de admitere din toamnă ale universităţilor.

Aşa cum se ştie, la sesiunea din iulie a examenului de Bacalaureat, 108 elevi de la Clegiul Unirea din Ştei au fost eliminaţi, după ce inspectorii Corpului de Control al Ministrului Educaţiei Sorin Cîmpianu au depistat că au plimbat fiţuici între ei.

Citiţi şi articolul Judecătorii au amânat procesele Inspectoratului Şcolar cu elevii daţi afară de la Bac. Revoltaţi, părinţii au înjurat-o pe jurista IŞJ