O echipă de medici din Oradea şi Bucureşti a prelevat, în noaptea de joi spre vineri, organele fostului jurnalist Şerban Şerfezi, declarat în moarte cerebrală chiar în ziua în care a împlinit 36 de ani.

"Operaţia a durat 7 ore, s-a prelevat ficatul, corneele, tendoane, ţesuturi osoase şi piele, care au mers spre Bucureşti, dar şi rinichii, care au fost duşi la Cluj", a precizat BIHOREANULUI dr. Carmen Pantiş, coordonatoarea programului de transplant în Bihor.

Astfel, viaţa unui bolnav care suferea de ciroză va fi salvată, alţi doi pacienţi vor scăpa de dializă cu ajutorul rinichilor, doi oameni vor vedea, iar alţi bolnavi vor avea calitatea vieţii mult îmbunătăţită.

Din echipa de prelevare a făcut parte şi medicul Radu Zamfir, supravieţuitor al accidentului aviatic din Apuseni.

Potrivit medicilor orădeni, Şerban îşi exprimase dorinţa de a-şi dona organele, în caz de deces, faţă de tatăl său, în mai multe discuţii anterioare incidentului care l-a răpus.

Pe de altă parte, circumstanţele în care tânărul a decedat nu sunt încă, pe deplin lămurite. El a ajuns, marţi, la spital, după ce s-ar fi lovit la cap, a fost operat, dar joi a fost deja declarat în moarte cerebrală. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au început o anchetă, după ce în casa tânărului au fost găsite foarte multe urme de sânge.

"Potrivit raportului întocmit de medicii legişti, moartea lui Şerfezi a survenit în urma unui traumatism cranio-cerebral, leziune provocată prin loviri cu sau de corpuri dure. Din raport reiese că, în acest moment, sunt posibile două ipoteze: că victima a căzut şi s-a lovit în cădere, ori că a fost lovită", a precizat BIHOREANULUI prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa.

Şerban Şerfezi a activat, în urmă cu mai mulţi ani, în presa scrisa şi audio-vizuală. A fost redactor şi realizator de emisiuni la TVS, redactor la Informaţia de Vest, iar în cursul anului 2005 a activat şi la BIHOREANUL.

Dumnezeu să-l odihnească!

Citiţi aici câteva dintre articolele scrise de Şerban Şerfezi la BIHOREANUL!