Elevii Liceului Teoretic German Friedrich Schiller au sărbătorit Crăciunul în avans, la Forumul Democrat German.

Seara de „Weihnachtsfest”, adică serbare de Crăciun, a avut, duminică, un program variat, cu colinde, o piesă de teatru și dans.

„Publicul a fost introdus în atmosfera de sărbătoare de către elevii din clasa pregătitoare Pescaru David și Hora Ruhama și de către elevul Glodan Mircea din clasa a VII-a, care au interpretat la pian colinde. Au fost urmați de către „Cvintetul de alamă” al Bisericii Penticostale Speranța din Oradea și de către trupele de dans ale comunității germane din Palota, „Wilde Rose” și „Mini Wilde Rose”, care au prezentat două dansuri nemțești specifice Crăciunului, Weihnachtsaufmarsch și Schustertanz, pregătite de doamna Szilágyi Anamaria”, se arată într-o informare transmisă de Liceul German și semnată de bibliotecara Aurelia Fonai.

Apoi, elevii din clasa pregătitoare A și cei din a IV-a B au încălzit sufletele spectatorilor cu colinde și binecuvântări, pe scena decorată cu mult talent și dăruire de către elevii liceului.

O surpriză plăcută pentru audiență a fost piesa de teatru scrisă și pusă în scenă de eleva Bagosi Fanni (clasa a IX-a) și în care au jucat colegii ei din clasele a V-a, a VII-a și a IX-a.

„Ne-au încântat auzul trei coruri diferite, corul claselor a VII-a și a X-a, dirijat de doamna profesor Hora Marta, corul claselor a V-a și a VI-a, dirijat de către doamna prof. Pop Liliana, și corul elevilor de la Școala Gimnazială Dacia, condus de doamna prof. Imre Csilla, iar elevele Suciu Buh Aria și Urs Rebeca din clasa I, au cântat melodia „Es war einmal im Dezember” și „O, Tannenbaum!””, a mai transmis Liceul German.

În final, trupele de dans ale Forumului Democrat al Germanilor din Bihor, „Enzian” și „Regenbogen”, pregătite de doamna Szilágyi Anamaria, au făcut o demonstrație de dansuri și costume tradiționale nemțești.

„Cei mai mici dintre dansatori, elevii clasei I A, pregătiți și motivați de învățătoarea prof. Szabo Alexandra, ne-au umplut sufletele de bucurie cu ,,Dansul spiridușilor””, a mai transmis școala.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!