La Vârtop este în toi, în acest weekend, ediţia 2017 a Serbărilor Zăpezii. Deşi în satul de vacanţă nu se mai găseşte nicio cameră liberă, turiştii n-au noroc de vreme bună.

Sâmbătă a pornit o ploaie deasă şi, colac peste pupăză, peste sat şi peste pârtia Piatra Grăitoare s-a lăsat şi o ceaţă deasă. Astfel, puţini sunt turiştii care se încumetă să schieze, cei mai mulţi refugiindu-se în pensiuni şi hoteluri.

Nici comercianţii nu se laudă cu vânzările. Au etalat pe tarabe de la jucării la dulciuri, au încins grătarele şi au pus vinul la fiert, dar muşteriii sunt puţini.

Agitaţia a fost mai mare înainte de prânz: pentru că nu ploua atât de tare, la apelul MC-ului Victor Mihalcea, numeroşi schiori s-au întrecut în concursuri de schi slalom şi snowboard. Cei mai buni concurenţi au fost premiaţi apoi, pe categorii de vârstă, de către DJST, Salvamont-Salvaspeo şi Decathlon, cu diverse materiale sportive.

Şi BIHOREANUL premiază concurenţii de la Serbările Zăpezii 2017. Redacţia a premiat cea mai bună căzătură la schi, reuşită de tânăra Ştefania Zele, şi va mai oferi şi alte premii sâmbătă seară, la concursurile anume gândite de organizatori.

În ciuda vremii nefavorabile, organizatorii promit că distracţia va continua sâmbătă seară, când pe scena de la baza pârtiei vor urca mai mulţi artişti locali, mai precis Luminiţa Moza, Sherby, Larisa Oneţ, fostă finalistă a concursului TV Next Star, Jessie Baneş şi Party Band. De la ora 20.30, va cânta Daniela Gyorfi, iar de la ora 21.30 Lidia Buble.

Seara va fi încheiată cu tradiţionala coborâre cu torţe a profesioniştilor de la Salvamont Salvaspeo Bihor pe pârtia Piatra Grăitoare şi cu un foc de artificii.

Serbările vor continua şi duminică. Programul va începe la ora 10, cu o serie de concursuri cu premii surpriză pentru turişti. Concertele vor începe un sfert de oră mai târziu, pe scenă urmând să urce Octavian Blaga, Ansamblul Crişana, Simona Brişcan, invitatul special Aurel Tămaş, urmat de Generalu’ Ionaş şi Diana Selagea.