Ediţia a IV-a a Serbărilor Zăpezii de la Vârtop, organizată în acest weekend de Consiliul Judeţean Bihor, în parteneriat cu alte instituţii, este în toi.

Însă, din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă, zăpada aproape că lipseşte din staţiune. În plus, în noaptea de vineri spre sâmbătă a căzut un strat de zăpadă îngheţat, lucru care a făcut ca pârtia să fie alunecoasă şi, ca atare, periculoasă pentru amatori.

Chiar şi aşa, cabanele şi vilele din zonă sunt pline cu turişti, care au ieşit sâmbătă la baza pârtiei Piatra Grăitoare pentru a savura băuturi calde şi a vedea concursurile de schi şi snowboard la care au participat profesionişti.

Concursul s-a lăsat şi cu un incident, un cameraman al unei televiziuni naţionale fiind accidentat de un schior. Vina a avut-o jurnalistul, care s-a apropiat prea tare de zona în care schiorii se întreceau în trucuri specifice. Cum pârtia era acoperită cu un strat de ceaţă, schiorul nu l-a văzut pe cameraman şi, ca atare, nu l-a putut evita. Echipajele Salvamont Bihor au intervenit cu promptitudine, i-au acordat primele îngrijiri şi l-au transportat până la baza Salvamont-Salvaspeo din Vârtop, de unde a fost preluat de o ambulanţă. Din fericire, jurnalistul nu a fost grav accidentat, suferind cel mai probabil doar o luxaţie la picior.

Pentru Serbările Zăpezii 2016, la baza pârtiei Piatra Grăitoare organizatorii au amenajat un mic târg de produse alimentare tradiţionale, precum şi zone cu mâncare la grătar. Comercianţii se aşteaptă la un număr mai mare de clienţi pe măsură ce se lasă seara, atunci când se preconizează că zona se va umple cu turişti dornici să cânte alături de Feli, Cabron şi Smiley.

Până când artiştii vor atrage privirile turiştilor, a făcut-o tânărul Victoraş Micula, care a venit sâmbătă după-amiază la Vârtop cu elicopterul personal, aterizând în staţiune.