Precipitaţiile însemnate din ultimele două săptămâni au pus în pericol serele şi culturile localnicilor din Diosig.

Apa din canalele de desecare a crescut semnificativ şi risca să se reverse peste terenurile oamenilor, astfel că angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri au intervenit, timp de 24 de ore, pentru pomparea ei în râul Ier.

Intervenţia s-a făcut la solicitarea Primăriei Diosig şi a început miercuri dimineaţă. "Deşi inundaţiile din canalele de desecare nu sunt obiectul nostru de activitate, A.B.A Crişuri nu a rămas indiferentă la solicitarea autorităţii locale. Prin urmare, cu ajutorul a nouă angajaţi ABA Crişuri, am reuşit să mobilizam o pompă de evacuare cu debit de 9 mc/minut, precum şi echipamente de iluminat întrucât s-a acţionat non-stop şi pe timp de noapte", a declarant directorul ABA Crişuri, Sorin Guler, citat de un comunicat de presă al instituţiei. Guler şi-a lăudat sublaternii, spunând că personalul pregătit şi dotările performante ale ABA Crişuri au făcut ca intervenţia din Diosig să fie eficientă.

Începând de joi, apele din canalele de desecare au scăzut semnificativ, astfel încât serele şi culturile nu mai sunt ameninţate de inundaţii. Totuşi, până la retragerea în totalitate a apelor, o echipă ABA Crişuri va monitoriza zona.