Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost incinerat, sâmbătă, la decizia soţiei sale, în ciuda recomandărilor Bisericii Ortodoxe, care a refuzat ca preoţii acesteia să oficieze slujba de înmormântare.

Scandalul în jurul morţii lui Nicolaescu a atins cote maxime sâmbătă la amiază. Potrivit realitatea.net, mai mulţi oameni care s-au strâns, în jurul orelor amiezii, la crematoriul Vitan- Bîrzeşti, unde a fost incinerat regizorul, şi-au exprimat nemulţumirea pentru decizia luată de soţia regretatului maestru, strigând "Ruşine!".

Oamenii nu au fost de acord cu incinerarea lui Sergiu Nicolaescu şi spuneau că ar fi fost normal ca acesta să fie îngropat creştineşte, fapt ce le-ar fi permis şi lor să aducă lumânări şi coroane la mormânt. Mai mult, soţia regizorului, care a luat decizia incinerării, a fost huiduită.

Fanii regizorului au vociferat şi în faţa Cercului Militar Naţional - trupul neînsufleţit a fost depus vineri noapte - în momentul în care sicriul acestuia a fost scos din clădire.

Conform sursei citate, familia deţine o criptă în oraşul Târgiu Jiu, în legătură cu care Sergiu Nicolaescu s-ar fi interesat cu puţin timp înainte de moarte, ceea ce a ridicat şi alte semne de întrebare privind incinerarea. Totuşi, o parte din cei care l-au cunoscut susţin că l-au auzit exprimându-şi dorinţa ca, după moarte să fie incinerat, pentru că nu voia ca trupul său "să fie mâncat de viermi".

Presa a speculat însă că incinerarea ar fi fost decisă pentru ca să nu poată fi prelevate probe ADN în situaţia unui proces de paternitate, iar astfel posibili copii nelegitimi să beneficieze de o parte din averea lui. De altfel, presa centrală a scris că un presupus fiu nelegitim al lui Nicolaescu a şi solicitat, vineri, anularea incinerării în instanţă, depunând, la Judecătoria Sectorului 1 o contestaţie prin care cere suspendarea procedurii de incinerare şi o cerere de efectuare a unui teste de paternitate.

"Am aflat de la început de la mama mea că sunt fiul cunoscutului regizor. Mama mea nu a încercat să facă publică această informaţie, întrucât suntem o familie onestă. Am depus o cerere pentru stabilirea paternităţii", arată un document depus la judecătorie şi publicat de România TV.

Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat sâmbătă, în jurul orei 12, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti, cu onoruri militare, la ceremonia de incinerare participând familia, prietenii şi apropiaţii regizorului, printre care s-a aflat şi fostul preşedinte Ion Iliescu. Incinerarea a avut loc în cadru restrâns, nefiind permis accesul presei.