Într-o epocă a selfie-urilor, trei caricaturiști promit în următoarele zile, la Casa Darvas - La Roche, că le vor oferi tuturor celor interesați portrete memorabile realizate în câteva minute, după câteva priviri.

Evenimentul de la Muzeul Art Nouveau se numeşte "Caricaturi pe loc", iar invitaţii sunt artiştii Marian Avramescu, Gabriel Rusu şi Cristinel Vecerdea - Criv.

Cei interesanţi trebuie să ştie că fiecare caricatură va fi oferită gratuit, iar artiştii se vor afla la faţa locului joi, vineri şi sâmbătă, în intervalul orar 19 - 21.

Într-un comunicat transmis de Primăria Oradea sunt prezentaţi şi cei trei artişti.

Gabriel Rusu este absolvent al Universităţii de Arte din Târgu Mureş şi membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi al Federation of Cartoonists Organizations şi este apreciat la nivel internaţional pentru lucrările sale care au fost publicate în albume, cataloage, ziare şi reviste din numeroase ţări. Acesta a participat şi la saloanele internaţionale de caricatură din ţări precum Italia, Portugalia, Germania, Slovacia, Polonia, Turcia, Macedonia ori Suedia.

Marian Avramescu a debutat cu grafică de presă, fiind colaborator al multor ziare şi reviste de la noi şi de peste hotare. A studiat pictură în atelierul lui Sterfi (pictor modernist, conferenţiar al Institutului Nicolae Grigorescu). A lansat în trecut albumul "Cum mă vezi şi cum te văd", care cuprinde 101 portrete, între care şi cel al Regelui Mihai.

Cristinel Vecerdea - Criv este locotent-colonel în retragere şi a debutat în caricatură în 1979, la Salonul Republican al Umorului Apollo din Tg. Mureş. Este singurul artist de gen cunoscut ca şi "caricaturist de front". El a fost în zone de conflict precum Bosnia sau Afganistan. A câştigat peste 80 de premii naţionale şi internaţionale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!