Iubitorii de tradiţii sunt chemați în perioada următoare la Comuniteca, unde vor învăţa colinde vechi de la grupul de colindători Alunu. Participarea este gratuită.

Grupul Alunu este coordonat de profesorul Alexandru Sanislav, cel care îi va şi introduce pe participanţi în atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă.

Potrivit unui comunicat transmis de organizatori, serile de colinde vor fi organizate în Comuniteca, spaţiul pus la dispoziţie de Fundaţia Comunitară Oradea, în incinta Crişul Shopping Center, de la etajul 1, intrarea dinspre strada Nicolae Jiga.

Acestea vor debuta pe 24 noiembrie şi se vor ține în fiecare marţi, între orele 20 şi 22, şi vineri, între orele 19.30 şi 22, până în 22 decembrie.

Colindătorii vor fi primiţi cu ceai cald, felii de cozonaci şi poveşti. Sunt aşteptaţi curioşi de toate vârstele, copii, familii şi grupuri de prieteni.

"Grupul de colindători Alunu este o iniţiativă a Asociaţiei Culturală «Cantata Profana» care are drept scop promovarea, sprijinirea, realizarea şi coordonarea de activităţi care să contribuie la dezvoltarea regiunii Crişana din punct de vedere social, educaţional şi cultural, de a contribui la o mai bună cunoaştere şi conştientizare a valorii complexe a universului tradiţional românesc", se arată în comunicatul Fundației Comunitare Oradea.

În acelaşi loc, FCO organizează diferite ateliere gratuite ce abordează teme precum educaţia pentru siguranţă și lupta antidrog, precum și ateliere de biologie și pictură. În cazul acestora, programul complet şi rezervarea locurilor se face pe site-ul fundaţiei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!