Orădenii de toate vârstele care vor să intre în atmosfera postului Crăciunului sunt invitaţi, începând de vineri şi până în 23 decembrie, la serile de colinde organizate în Comuniteca, spaţiul de activităţi deschis de Fundaţia Comunitară Oradea în Crişul Shopping Center.

Colindele vor fi cântate de grupul Alunu, ai cărui membri sunt coordonaţi de profesorul Alexandru Sanislav. Acesta este de altfel şi cel care a înfiinţat grupul, în urmă cu mai mulţi ani, în Oradea, alături de cântăreţi bihoreni care vor să transmită colindele străvechi urmaşilor lor. 

"Au apus vremurile în care bunicii şi străbunicii noştri se adunau în vecini în postul Crăciunului pentru a repeta colinde ce urmau să fie cântate în seara de Ajun. Experienţa acelor vremuri poate fi retrăită, iar valorile şi vechile obiceiuri pot fi readuse în rândul familiilor, la Comuniteca. Aceste activităţi sunt potrivite pentru familiile care au copii cu vârste peste 5 ani, dar şi tinerilor, şi bunicilor", se arată într-un comunciat transmis de organizatori.

Serile de colinde din Comuniteca vor avea loc la etajul 1 al magazinului Crişul (intrarea dinspre strada Nicolae Jiga) şi se vor desfăşura în zilele de marţi şi vineri între orele 19.30 şi 22, din 18 noiembrie până în 23 decembrie.

Cei care vor merge la serile de colinde organizate de Fundația Comunitară Oradea vor fi îmbiați cu ceai cald și cozonaci. 

Cei care doresc să participe se pot înscrie completând un formular ori sunând la numerele de telefon 0722124940 (Cristian Popovici, de la Asociaţia Culturală "Cantata Profana") sau 0743899901 (Teodora Albiter, de la Fundaţia Comunitară Oradea).

Evenimentul este organizat de Fundaţia Comunitară Oradea, Centrul Europe Direct şi Asociaţia Culturală "Cantata Profana".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!