În luna decembrie 2022, lângă Adăpostul Grivei din Oradea (str. Corneliu Baba, nr. 19), a fost înființat un punct de lucru pentru colectarea cadavrelor de animale mici și mijlocii de pe raza municipiului Oradea.

Serviciul de colectare a cadavrelor de la Adăpostul Grivei are program cu publicul de luni până vineri, între orele 8-16. Prin intermediul acestuia sunt colectate cadavre de animale mici și mijlocii de pe domeniul public al municipiului Oradea, dar și din gospodăriile individuale. În categoria animalelor mici și mijlocii intră păsările, iepurii, pisicile, câinii, oile, caprele și porcii.

Cadavrele sunt ridicate în urma sesizărilor telefonice sau scrise de la cetățeni, la numerele de telefon: 0359/806.979; 0726/126.891; 0733/055.542 sau pe adresa de email: secretariat@adporadea.ro.

Pentru colectare au prioritate cadavrele din preajma școlilor, grădinițelor, locurilor de joacă pentru copii, parcurilor, instituțiilor publice, din alte locuri publice, după care cele din zonele periferice ale Oradiei și abia apoi cele din gospodăriile individuale.

Tarifele percepute sunt următoarele: 50 lei/buc. pentru ridicarea și transportul cadavrului, 50 lei/buc. pentru depozitarea în camera frigorifică până la incinerare și 5 lei/kg pentru neutralizarea cadavrului prin incinerare într-un incinerator autorizat.

De menționat că există și posibilitatea predării cadavrului la punctul de ecarisaj, în acest caz nemaifiind percepută taxa de transport.

Serviciul a fost dotat cu un container frigorific, o cabină și un container modular. Investițiile se ridică la suma de 92.500 lei și au fost suportate din surse proprii de către Administrația Domeniului Public Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!