În contextul în care 14 angajaţi ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Bihor au fost delegaţi să execute în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie misiuni de siguranţă şi ordine publică în vederea prevenirii răspândirii SARS-Cov-2 şi o instrucţiune a Direcţiei la nivel naţional prevede redistribuirea personalului pe un singur schimb, şeful SPCRPCÎV Bihor, comisarul şef Alexandru Laza, a anunţat reluarea programului obişnuit de lucru cu publicul în această instituţie.

Concret, începând de luni, 13 aprilie, programul de lucru cu publicul al Serviciului judeţean de Permise şi Înmatriculări va fi: lunea, marţea, joia şi vinerea între orele 8.30 şi 16.30, iar miercurea între orele 8.30 şi 18.30.

Cetăţenii din judeţ trebuie să ştie, însă, că pentru a preveni aglomerarea la sediul instituţiei în această perioadă, programul de lucru cu publicul se va desfura exclusiv pe baza programărilor online, care pot fi făcute pe pagina de internet www.drpciv.ro, secțiunea Programări online.

Accesul în sediul Serviciului va fi permis doar titularilor și persoanelor mandatate / delegate, în baza programărilor online și a actelor de identitate, iar conducerea instituţiei solicită ca toate persoanele care au efectuat programarea online să respecte ora stabilită şi să evite timpii de aşteptare în spațiile destinate publicului.

Pe de altă parte, conducerea SPCRPCÎV Bihor precizează că din date de 17 martie au fost suspendate, pe o perioadă de 30 de zile cu posibilitatea de prelungire, toate activitățile de examinare teoretică și practică a persoanelor pentru obținerea permisului de conducere. De asemenea, activitățile de audiență la sediul Serviciului sunt suspendate şi ele, acestea continuând exclusiv prin corespondență poștală sau e-mail.