De la 1 iulie, Serviciul Parcări din strada Independenţei se mută în Sala Ghişeelor, mai populară sub numele de "Piramidă", din Primăria Oradea, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, city managerul Eduard Florea.

Potrivit acestuia, la baza deciziei a stat dorinţa municipalităţii de a concentra serviciile oferite cetăţenilor într-un singur spaţiu, conectarea cu celelalte servicii ale Primăriei, dar şi accesul greoi al cetăţenilor la sediul de pe strada Independenţei, cauzat de lucrările din zonă.

Pe de altă parte, Florea a anunţat şi că în continuare programul funcţionarilor din "piramidă" rămâne prelungit. Ghişeele sunt deschise de luni până joi între orele 7.30 şi 18, iar vineri, între 7.30 şi 15.30.

"Chiar dacă statisticile arată un grad redus de încărcare pe angajat, noi rămânem deschişi şi venim în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor. Apelul nostru către cetăţeni este de a utiliza întregul interval orar de program cu public", a spus Florea.

"Poftiţi, vă rog!"

Potrivit city manager-ului, începând din iunie, în cele două ore de la încheierea programului, în care au un volum mai mic de muncă, funcţionarele de la ghişee trimit SMS-uri cu răspunsuri către contribuabilii care au depus cereri sau solicitări şi au lăsat un număr de telefon la care pot fi contactaţi.

Petenţii sunt notificaţi cu privire la completarea documentaţiei depuse, ridicarea actelor deja procesate, ghieşeele dedicate şi programul acestora şi altele. "Mesajele sunt transmise pentru a anunţa necesitatea completării documentaţiei depuse sau posibilitatea de a ridica răspunsul la cererea depusă", a spus Florea.

Această aplicaţie a fost posibilă cu ajutorul unei donaţii făcute de firma Mobiversal şi nu va încărca factura de telefonie a municipalităţii.