Serviciul de Paşapoarte şi Prefectura Bihor încearcă noi soluţii pentru a satisface cererile numărului crescut de cetăţeni care solicită documente de călătorie în sezonul estival mai mult decât în lunile obişnuite ale anului.

Între acestea, a anunţat vineri Prefectura printr-un comunicat de presă, se numără şi extinderea perioadei în care doritorii se pot programa online pentru a depune actele în vederea eliberării paşapoartelor.

Concret, dacă până în prezent cine dorea să-şi facă o programare pe internet la Serviciul de Paşapoarte Bihor trebuia să aleagă o dată disponibilă pe durata a două săptămâni, de luni, 24 iulie, vor putea să-şi aleagă o dată disponibilă pe o perioadă dublată, de patru săptămâni.

Pe de altă parte, Prefectura anunţă că, prin reorganizarea unor proceduri de lucru interne, Serviciul de Paşapoarte a redus de la 10 minute la 8 minute timpul alocat unei operaţiuni de preluare a documentelor în „sistemul clasic”, adică pentru persoanele care nu recurg la programarea online, ci se prezintă la sediul instituţiei în ordinea numerelor de ordine.

„Astfel, numărul suplimentar de operațiuni va crește cu 116 pe săptămână, echivalentul unei zile de lucru”, arată comunicatul Prefecturii Bihor, precizând totodată că în lunile iulie şi august „s-a redus la minim efectuarea concediilor de odihnă pentru personalul din cadrul Serviciului Pașapoarte”.

Pe de altă parte, Prefectura a făcut demersuri la Direcţia Generală de Pașapoarte pentru furnizarea echipamentelor necesare deschiderii unui ghișeu suplimentar, pe lângă cele trei funcţionale în prezent.