Parcul Cetății Oradea va găzdui duminică seara un eveniment nu tocmai comun, fiind vorba despre o sesiune de „dans extatic” în aer liber.

„Dansul conștient sau extatic este o formă de meditație în care participanții sunt invitați să se miște liber sub vraja muzicii”, explică reprezentanții studio-ului Ecstatic Dance Oradea.

„Evenimentul începe (n.r. - de la ora 18) cu o ceremonie de deschidere facilitată de Kinga și un warm-up ghidat de Petra prin care învățăm să fim prezenți, să ne deschidem și să ne conectăm cu cei din jurul nostru și cu spațiul în care ne aflăm. (n.r. - de la ora 19) Călătoria muzicală va fi susținută de Andrei, pe numele lui de scenă Maatus Pealler, un făuritor de povești sonore care împletește în seturile sale muzici culese de prin toate colțurile lumii”, detaliază organizatorii. 

Merită spus că la eveniment poate pariticpa oricine, indiferent de condiția fizică sau dacă a mai experimentat sau nu o asemenea formă de relaxare.

În schimb, trebuie respectate câteva reguli. De pildă, nu se vorbește pe „ringul” de dans, se respectă spațiul personal al fiecăruia, nu se fotografiază sau filmează persoanele prezente la eveniment. 

Participarea la evenimentul în aer liber este gratuită, însă cei care doresc pot să facă donații pentru a sprijini activitatea studio-ului Ecstatic Dance Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!