După ce preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, orădeanul Horia Oniţa, totodată absolvent de clasa a XII-a, a anunţat că va contesta în instanţă regulamentul de desfăşurare al examenului de Bacalaureat, arătând că nu este corect ca o contestaţie să fie admisă doar dacă diferenţa între cele două note este de minim 0,5 puncte, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru (foto), a anunţat că va elimina acest prag.

"Am luat decizia ca, pentru examenele viitoare, să renunţăm la reglementarea de a limita şansele elevilor, prin neacordarea punctajului meritat, dacă nu este egal, sau nu depăşeşte 0,5 puncte", a anunţat ministrul Mircea Dumitru, vineri, pe Facebook. Conform ministrului, nu există nicio justificare oficială pentru care elevilor nu li s-au modificat notele după contestaţii decât dacă diferenţa a fost mai mare de 0,5 puncte.

Dumitru a mai spus că la finalul lunii august va emite metodologiile de examen pentru anul şcolar 2016-2017, "care să aducă o abordare sistemică pentru toate concursurile şi examenele naţionale, nu doar pentru cel de Bacalaureat". "Îmi doresc ca efortul să fie recunoscut şi orice punctaj să poată fi îmbunătăţit, dacă e cazul, în favoarea elevului", a mai spus ministrul.

Anunţul lui Dumitru nu îl opreşte pe tânărul Oniţa din demersul său. "Apreciez că în sfârşit ministerul a decis să elimine aceasă prevedere. Totuşi, eu voi continua demersul şi în instanţă, pentru a vedea cum se pronunţă faţă de absolvenţii din acest an", a declarat preşedintele CNE.

Citeşte pe această temă şi articolul "Preşedintele elevilor, orădeanul Horia Oniţa, dă Ministerul Educaţiei în judecată, acuzând discriminare la Bacalaureat"