Idila dintre deputata Iris Robinson şi Kirk McCambley ţinea de mai multe luni de zile, dar soţul a aflat de poveste abia în martie anul trecut. Atunci femeia a încercat să se sinucidă şi suferă încă de depresie. Pentru că ea şi-a şi ajutat tânărul amant în afaceri, intervenind pe lângă investitori. Aşa a reuşit Kirk McCambley să-şi deschidă un restaurant.

Când recent s-a aflat că premierul Peter Robinson a ştiut de acest aranjament financiar, dar nu a alertat autorităţile, acesta şi-a dat demisia provizoriu.

Cei doi amanţi s-au apropiat după ce tatal tânărului, un apropiat al deputatei, a încetat din viaţă.

Între timp, Kirk McCambley a devenit vedetă pe internet. 5.400 de persoane s-au declarat fanii tânărului pe site-ul de socializare Facebook. Tot de o populariatate ieşită din comun s-a bucurat, în Irlanda de Nord, şi celebra piesă "Mrs. Robinson", ale cărei versuri se potrivesc perfect cu relaţia celor doi.

Pe de altă parte, Iris Robinson a anunţat că renunţă la mandatul de parlamentar şi că nici nu va mai candida la alte alegeri, retrăgându-se definitiv din viaţa politică. 

Peter Robinson şi-a iertat soţia pentru infidelitate, dar scandalul a picat cât nu se poate mai prost în Irlanda de Nord, unde tensiunile între protestanţi şi catolici sunt în continuare de actualitate.

Peter Robinson pare din ce în ce mai lipsit de putere şi a cerut o anchetă care să dovedească că nu a fost implicat în această afacere.