Universitatea Minnesota - Twins Cities a recurs la un gest mai puţin obişnuit şi a decis să-şi înveţe studentele să cum să aibă orgasm în timpul partidelor de sex, pornind de la un studiu realizat în 2011 care a arătat că 54% dintre femeile care au participat la un studiu mimau orgasmul.

Instituţia de învăţământ a decis inclusiv organizarea unui eveniment special dedicate acestor traininguri, scrie totb, intitulat simplu "Orgasmul Feminin". Potrivit afişului evenimetului, temele întâlnirilor sunt deschise atât femeilor cât şi bărbaţilor şi se învârt în jurul sexualităţii şi plăcerii.

"Susţinătorii, dar şi începătorii în materie de orgasm sunt bineveniţi să înveţe tot ceea ce au nevoie să ştie, de la orgasme multiple, la misteriosul punct G," arată anunţul postat în calendarul oficial al şcolii, conform sursei citate.

"Acest workshop educativ este deschis întregii comunităţi academice, iar participarea se face pe bază de voluntariat. Ca instituţie de cercetare, analizăm, publicăm şi educăm publicul într-o mulţime de arii de interes, inclusiv sexualitatea umană", a precizat Patricia Mattern, purtătoarea de cuvânt a universităţii.

Costurile programului sunt suportate integral de universitate şi se ridică la 3.406 dolari, fiind incluse în bugetul de cercetare al instituţiei.

"Profesorii" care vor preda la workshop se numesc "educatori de sex", iar profesori care au derulat programe similare în mai multe universităţi americane. Acest tip de cursuri reprezintă "o serie de activităţi interactive, prelegeri, discuţii, materiale multimedia, poveşti amuzante şi sesiune de întrebări şi răspunsuri", mai arată sursa citată.