Deşi au început bine jocul, impulsionaţi şi de cei aproximativ 1800 de spectatori prezenţi în tribunele Arenei Antonio Alexe, baschetbaliştii de la CSM U Oradea au pierdut sâmbătă seara, pe teren propriu, şi meciul al treilea cu Steaua CSM EximBank şi astfel au fost eliminaţi din competiţie.

Atmosfera şi debutul bun de partidă, care a făcut ca după primele zece minute orădenii să conducă cu scorul de 24-19, au creat premisele unui rezultat favorabil pentru elevii antrenorului Cristian Achim, care în sfertul al doilea şi-au mărit chiar diferenţa la 11 puncte, după ce în acest timp au înscris 27 de puncte şi au primit doar 21. La pauza mare s-a intrat cu 51-40 pentru CSM U.

Din păcate, la revenirea în joc, orădenii au fost dominaţi de stelişti. Oaspeţii au refăcut ecartul de 11 puncte, egalând până la ultima pauză situaţia de pe tabelă, scor 64-64. În acest fel, ultimul sfert a devenit decisiv şi chiar dacă suporterii sperau că jucătorii gazdă se vor concentra mai bine şi vor forţa victoria pe final, din păcate, tot oaspeţii, în frunte cu orădeanul Titus Nicoară au fost mai lucizi şi au reuşit să înscrie mai multe puncte decât adversarul. Steaua a câştigat aşadar partida cu scorul final de 91-86 şi a dus scorul întâlnirilor directe la 3-0, ceea ce le asigură prezenţa în semifinale. Pentru CSM U Oradea sezonul se încheie însă aici.

Titus Nicoară, cel care, cu 26 de puncte, a fost cel mai eficace jucător de pe teren, a fost fluierat şi huiduit de mai multe ori, suporterii neuitând faptul în vara trecută a ales să părăsească echipa bihoreană pentru Steaua.

"Felicitări echipei Steaua. A fost mai bună în cele trei jocuri chiar dacă am încercat să ne luptăm cu ei de la egal la egal şi eu zic că am reuşit în cele mai multe momente. Însă ce ni s-a întâmplat în acest sezon, inclusiv în playoff, este ceva care pe mine mă lasă fără niciun fel de explicaţii. Am pregătit meciurile de la Bucureşti cu Nuhanovic şi el s-a accidentat la ultimul antrenament. Adică munca de trei săptămâni a fost dată peste cap, fiind nevoiţi să ajustăm totul într-o singură zi. În plus, Subotic a jucat în Meciul 3 cu o problemă de sănătate, fiind răcit. De altfel, el nu s-a antrenat în ziua premergătoare meciului", a spus antrenorul CSM U Oradea, Cristian Achim, la finalul meciului.

Tehnicianul a caracterizat sezonul ca fiind unul "horror". "Este dificil de tras concluzii. Am terminat sezonul cu altă echipă faţă de cea pe care am gândit-o căci am fost nevoiţi să schimbăm în permanenţă jucătorii. A fost un sezon horror. Totuşi, vreau să scot în evidenţă dorinţa cu care băieţii au jucat şi prin care au încercat cu toate puterile lor să depăşească problemele pe care le-am avut", a spus acesta.

Prin această înfrângere, CSM U Oradea şi-a ratat şi cel de-al doilea obiectiv din acest sezon, şi anume calificarea în final four-ul Ligii Naţionale. Orădenii au fost eliminaţi, la începutul sezonului, şi din Cupa României.


CSM U Oradea – Steaua CSM EximBank 86 - 91 (24 – 19, 27 – 21, 13 – 24, 22 – 27)
Sala: Arena Antonio Alexe
Spectatori: 1800
Arbitri: Marius Ciulin, Ciprian Stoica şi Sorin Drugău
Comisar FRB: Marius Marinescu

Marcatori CSM U Oradea: Daniel James Dillon 17 puncte, Aleksandar Vlahovic 17, Vujadin Subotic 14, Mladen Pantic 11, Radovan Markovic 10, Ante Krapic 10, Bogdan Ţîbîrnă 4 şi Daniel Popescu 3 puncte.

Marcatori Steaua CSM EximBank: Titus Nicoară 26 puncte, Pankracije Barac 19, Goran Ikonic 14, Mihail Octavian Paul 11, Wilburn Amis IV 11, Marque Perry 6, Ionuţ Florian Drăguşin 2 şi Luka Drca 2 puncte.

Celelalte echipe calificate în semifinalele Ligii Naţionale de baschet masculin, ediţia 2014-2015, sunt: CSU Asesoft Ploieşti, Energia Tg. Jiu şi BC Mureş Tg. Mureş.