În această săptămână, RER Vest va începe colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase și periculoase de la clienții din Oradea. Campania se va desfășura timp de două săptămâni, din 10 până pe 21 iunie.

Cu programare

Toți orădenii care au contracte de salubrizare cu RER Vest și vor să beneficieze de ridicarea gratuită a deșeurilor voluminoase și periculoase se pot înscrie la numărul de telefon 0751.306.526. Linia pentru programări va fi disponibilă de luni până vineri între orele 8.30 și 15.30, însă doar pe perioada campaniei de colectare.

Când sună pentru o programare, doritorii trebuie să ofere detalii despre tipul de deșeuri pe care vor să le predea - voluminoase sau periculoase - și despre dimensiunile acestora. În data și la ora stabilită cu operatorul RER Vest, ei trebuie să scoată deșeurile la limita de proprietate, adică în fața casei sau a blocului. Dacă programările se fac în prima parte a zilei, colectarea va avea loc preponderent după-masa.

Ce putem arunca?

În cele două săptămâni, orădenii pot preda deșeuri voluminoase precum mobilier, obiecte de uz casnic, covoare și saltele, precum și deșeuri periculoase ca vopsea, solvenți, spray-uri, baterii și acumulatori. Cele două tipuri de resturi vor fi colectate în zile diferite, pentru a respecta fluxul separat al deșeurilor.

Deșeurile voluminoase care fac obiectul campaniei sunt: mobilier, obiecte de uz casnic, covoare, saltele, uși, mobilier de baie, obiecte mari de folosință îndelungată, altele decât deșeurile de echipamente electrice și electronice.

Deșeurile periculoase pe care orădenii le pot preda sunt ambalaje de la vopsele pe bază de ulei, solvenți, ambalaje de la produși de igienizare, baterii și acumulatori portabili, ambalaje de la vopsele pe bază de ulei, spray-uri, ambalaje de la produse utilizate în amenajări interioare.

Următoarea campanie de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase va avea loc între 19 și 30 august.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!