De la finalul anului trecut şi până în prezent, la Zoo Oradea s-au născut peste 50 de noi vieţuitoare. Astfel, familia porcilor de Minnesota, formată din doi vieri şi patru purceluşe, s-a îmbogăţit cu nu mai puţin de 21 de noi suflete. 

Sociabilele capre şi oi cameruneze sunt din această primăvară mai multe cu 11, iar clanul celor mai vioaie animale de la Zoo, al suricatelor, s-a mărit cu un nou membru, ajungând în prezent la 14 exemplare.

Barza a poposit în această perioadă şi în ţarcul capucinilor bruni, micile vedete din filmul Piraţii din Caraibe, celor două femele şi doi masculi de la Zoo Oradea adăugându-li-se doi pui, unul venit pe lume la sfârşitul anului trecut, altul în primăvara lui 2018.

Pe lista nou-născuţilor din parcul de la Zoo se numără şi doi pui de ponei, un mascul şi o femelă, veniţi pe lume în luna aprilie, o femelă din specia căprior european, născută în luna iunie, o antilopă elan, de sex masculin, născută tot în luna iunie 2018.

Alte vietăţi care au îmbogăţit colecţia de animale în această primăvară sunt puiul de lamă, de cerb lopătar, de căprioară, precum şi 11 boboci de răţuşte indiene şi 3 puişori de găinuşe bătăuşe.

Alegând să vizitaţi Zoo Oradea, vă puteţi bucura de o zi în natură, alături de animale pe care nu aveţi ocazia să le vedeţi oriunde. Grădina este deschisă în fiecare zi, între orele 9.00 – 19.00 (ora 18.00, la casierie), preţul unui bilet fiind de 15 lei pentru adulţi şi 7 lei pentru elevi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi.

Copiii până la trei ani şi persoanele peste 75 de ani beneficiază de intrare gratuită.

Loredana Buz
Consilier Relații Publice ADP Oradea