O orădeancă a fost rănită uşor, marţi seară, după ce a lovit-o o creangă ruptă dintr-un copac, în timpul furtunii care a avut loc în oraş. Femeia mergea pe jos pe strada Braşovului, când, din cauza vântului puternic, dintr-un copac s-a rupt o creangă.

Aceasta n-a mai apucat să se ferească, iar creanga a lovit-o în cap. Din fericire, rănile au fost uşoare, însă un echipaj al Ambulanţei Bihor a transportat-o pe victimă la spital, pentru a se asigura că nu are leziuni ascunse.

Întrucât Bihorul este sub cod galben de furtună până miercuri şi ţinând cont şi de faptul că un bărbat a murit, iar alte 16 persoane au fost rănite, duminică seară, după ce o furtună a devastat un camping din Bulz, pompierii bihoreni au transmis o serie de recomandări.

"Pe timpul  furtunii, cetăţenii trebuie să întrerupă orice activitate în aer liber, să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia, să închidă uşile şi ferestrele şi să deconecteze aparatele şi echipamentele electrice", a declarat căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, maşinile trebuie parcate în zone ferite, la distanţă sigură faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

De asemenea, dacă furtuna vă surprinde într-un spaţiu deschis, trebuie să vă aşezaţi ghemuit la pământ, cu mâinile pe urechi şi cap, şi capul între genunchi. Este important să reduceţi contactul cu pământul, ca să deveniţi o ţintă cât mai mică.

"Evitaţi obiectele înalte, precum un copac înalt izolat în arie deschisă, câmpuri, sau o ambarcaţiune pe apă, orice obiecte metalice, precum utilaje agricole, echipamente de fermă, motociclete, biciclete etc. Dacă vă aflaţi în pădure, căutaţi adăpost într-o zonă cu copaci mai puţin înalţi", a mai spus Roşca.

Dacă furtuna vă prinde pe un lac, încercaţi să ajungeţi la mal de urgenţă şi adăpostiţi-vă imediat.

Citeşte pe această temă şi articolele:

Dezastrul de la Bulz: Turiştii au fost avertizaţi cu privire la furtună, dar au preferat să rămână în camping! (FOTO/VIDEO)

Nou COD GALBEN de furtuni în Bihor!