PSD Bihor ar putea să se mai laude cu o funcţie înaltă. Orădeanca Lilla Debelka este în cărţi pentru a deveni ministru pentru românii de pretutindeni, după ce actualul ministru, Natalia Intotero, va demisiona, întrucât este candidat la alegerile europarlamentare.

Informaţia, atribuită unor surse din PSD, a fost prezentată de ziarul Adevărul, care mai scrie că Debelka este susţinută nu doar de şeful PSD Bihor, Ioan Mang, ci şi de premierul Viorica Dăncilă şi de secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu.

Numirea lui Debelka ar fi o palmă dată românilor din străinătate, ţinând cont că orădeanca a criticat vehement protestul diasporei din vara anului trecut, declarând că manifestarea a fost una "antidemocratică".

Fostă jurnalistă şi consilier local în Oradea, Lilla Debelka este în prezent secretar de stat în Ministerul Românilor de Pretutindeni şi, totodată, şefa PSD Diaspora.

UPDATE:

Până la urmă, orădeanca nu va deveni, deocamdată, ministru al românilor de pretutindeni. CEx a votat, miercuri, numirea lui Tit Brăiloiu la cnducerea acestui minister.

Citiți pe această temă articolul „PSD a decis să-i retragă sprijinul lui Tudorel Toader. Ministerul Justiției va fi preluat de Eugen Nicolicea”