Setea de senzații tari și ilegale a determinat mai mulți șoferi de vehicule de teren să încalce flagrant legea în Parcul Natural Apuseni.

Zece jeepuri care au ajuns sâmbătă în zona Glăvoi, unde accesul cu mașini este permis, și au pornit mai departe, spre „inima” ariei protejate, în ciuda faptului că pe drum există o barieră care interzice tocmai acest lucru.

Ca să rămână pe drumul forestier, șoferii „off-road-iști” pur și simplu au ocolit bariera, prin partea stângă a direcției lor de mers, ignorând și indicatoarele din zonă care avertizează asupra aceluiași lucru: că accesul motorizat în parc este interzis.

„Am fost anunțați sâmbătă de turiști care i-au văzut în timp ce ocoleau bariera de lângă cantonul silvic din Glăvoi. Colegii noștri au mers să-i caute, dar nu i-au găsit în parc”, a declarat șeful Administrației Parcului Natural Apuseni, Alin Moș.

După cum se vede în imaginile filmate de martori, toate vehiculele off-road sunt înmatriculate în județele Mureș și Buzău, așa că cel mai probabil șoferii sunt români.

APNA va cere sprijinul autorităților, pentru sancționarea vinovaților, și face apel la martorii scenei să ia legătura cu rangerii. „Vom folosi imaginile filmate de martori și vom cere Prefecturii Bihor sprijin pentru identificarea șoferilor”, a precizat Moș. 

Conform legii, accesul motorizat într-o arie protejată se pedepsește cu amenzi care încep de la 5.000 de lei pentru o persoană fizică și de la 25.000 pentru persoanele juridice.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!