De sărbătoarea Bunei Vestiri, pe 25 martie, mănăstirea din Episcopia şi-a celebrat hramul. Sute de credincioşi s-au prezentat la lăcaşul de cult, fiind vorba de o slujbă religioasă mai importantă.

Dar stupoare: deşi era cam frig pe-afară, cu puţine grade, credincioşii au fost ţinuţi în timpul slujbei în curtea aşezământului, iar uşile bisericii au fost închise. Printre credincioşi s-a auzit că au fost ţinuţi în frig ca să nu murdărească covoarele din biserică, care au costat destul de mult, nefiind din cele ieftine. Aşa că preoţii i-au ţinut afară pe oameni câteva ceasuri bune, unde acestora li s-au pus sub picioare tot nişte covoare, să nu-i tragă frigul la picioare, dar din cele mai ieftine, nu din cele scumpe, cum sunt în interiorul bisericii.

După slujbă, când mai mulţi enoriaşi au îndrăznit să ceară explicaţii, maica stareţă le-a spus că nici vorbă să îi fi ţinut afară de grija covoarelor, ci pentru că aşa ar fi cerut tocmai credincioşii. La fel cum pe vremea comunismului românii cereau ca Ziua Muncii să fie sărbătorită prin muncă...