Cea de-a şaptea premieră a Teatrului Regina Maria din această stagiune a primit aplauze şi urale din partea publicului care a umplut, duminică seara, sala mare. Spectacolul "A douăsprezecea noapte" după piesa lui William Shakespeare a fost adaptat pentru scena orădeană de tânărul regizor Alexandru Mâzgăreanu, nominalizat în 2011 la Gala Premiilor UNITER pentru debut.

Mâzgăreanu a adus în faţa orădenilor lumea încurcăturilor din comedia scrisă în 1600 de Shakespeare, în care fraţii gemeni Sebastian (Răzvan Vicoveanu) şi Viola (Anda Tămăşanu, care se află la primul ei rol principal pe scena orădeană) se pierd într-o furtună, fiecare crezând că celălalt a murit. Viola se travesteşte şi se angajează paj la curtea ducelui Orsino (Richard Balint), care-şi îneacă iubirea neîmpărtăşită pentru contesa Olivia (Mihaela Gherdan) în băutură.

La rândul ei, Olivia este iubită de Sir Andrew (Pavel Sîrghi), un tip naiv şi fricos, de care profită apropiaţii contesei, dar şi de un tip dur numit Malvolio (jucat excelent în travesti de actriţa Ioana Dragoş-Gajdo), căruia, pentru răutatea lui, îi este jucată o festă ce-l face să înnebunească crezând că şi contesa îl iubeşte. Regizorul i-a mai dat un detaliu amuzant personajului: Malvolio este ungur şi are rolul presărat cu replici neaoşe.

O prezenţă deosebită în "A douăsprezecea noapte" este bufonul Feste, pe cât de "nebun" pe atât de bun cunoscător al adevăratelor sentimente umane. Personajul este interpretat de tânărul Alin Stanciu, un nou colaborator al Teatrului Regina Maria, care deschide şi închide spectacolul cu melodii cântate live alături de o formaţie ce acompaniază întreaga reprezentanţie din spatele scenei. La ideea regizorului, au existat şi momente în care, deşi e vorba despre un spectacol scris în 1600, ducelui Orsino îi cânta "de tristeţe" un instrumentist la chitară electrică.

Pe parcursul celor aproape trei ore de spectacol, cu o pauză, spectatorii au rămas prinşi de acţiune şi s-au amuzat în special la intrările personajelor interpretate de Ioana Dragoş-Gajdo şi Pavel Sîrghi.

Orădenii şi-au arătat aprecierea pentru spectacolul ce li s-a înfăţişat aplaudând întreaga distribuţie în picioare vreme de minute bune. Cea de-a doua reprezentaţie este programată joi, de la ora 18.