Fiscul din Spania a cerut Pachetului să-i intenteze proces celebrei cântăreţe Shakira, acuzată că ar fi comis fraudă fiscală între 2011 şi 2014.

Potrivit cotidianului La Vanguardia, citat de AFP, administraţia fiscală a argumentat că, în calitate de rezident spaniol, vedeta columbiană nu şi-a declarat cea mai mare parte a veniturilor obţinute la nivel mondial. Ar fi vorba de "zeci de milioane de euro". 

Parchetul va trebui să decidă dacă iniţiază sau nu aceste proceduri penale, în condiţiile în care infracţiunea este pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea de doi ani, notează news.ro.

Contactate de AFP, autorităţile fiscale spaniole au refuzat să comenteze.

"Este vorba de o diferenţă de criterii, nu de evaziune fiscală", au susţinut pentru La Vanguardia surse din anturajul Shakirei, evocând o "dispută tehnică" pe care cântăreaţa este gata să o soluţioneze.

Sursele au precizat totodată că o mare parte a veniturilor obţinute de Shakira în perioada 2011-2014 provine de la turneele din străinătate, care au obligat-o de altfel pe cântăreaţă să locuiască în Spania mai puţin de 183 de zile pe an, pragul de la care este obligatoriu să-şi declare rezidenţa fiscală în această ţară.