Zeci de maşini, una mai dichisită decât alta, au umplut, sâmbătă, Cetatea Oradea, cu ocazia evenimentului "Show&Shine, Donăm pasiune", menit să promoveze, între altele, donarea de sânge.

Poate şi din cauza vremii mohorâte şi a vântului puternic, în prima parte a zilei, orădenii nu s-au înghesuit. Totuşi, evenimentul a fost o atracţie în special pentru adolescenţii pasionaţi, care au ținut să vadă maşini modificate, cu motoarele turate.

Atracţia principală a fost un BMW care şi-a turat la maxim motorul, scoţând scântei pe ţeava de eşapament şi făcându-i pe spectatori să îşi acopere urechile în timp ce îl filmau cu telefoanele mobile.

Evenimentul a fost un prilej şi pentru dealerii locali să-şi etaleze cele mai noi modele.

Pe lângă componenta de show, însă, evenimentul a avut ca obiectiv conştientizarea nevoii acute de sânge din Bihor şi din ţară, dar şi promovarea Oradiei şi a obiectivelor sale turistice.

Cei care, până sâmbătă, au mers să doneze sânge, la Centrul de Transfuzie Sanguină de pe strada Louis Pasteur, au intrat automat într-o tombolă al cărei premiu este o plimbare cu un Ferrari F12.

În Cetate a fost prezent şi un echipaj al SMURD, care au oferit lecţii de prim ajutor doritorilor.

Spectacolul continuă, sâmbătă, inclusiv cu spectacole  ale unor artişti precum Ovidiu Lazăr (ora 17), Alemellaz (ora 17.30), Artgroup (ora 18), Sierra (ora 18.30), Adrian Ţuţu (ora 19), Juggler’s.

Duminică, evenimentul continuă, de la ora 13, cu o tombolă cu premii, cu evoluţii ale DJ Set din Subsol, Strigoi &Crissia (ora 14), Albui (16) şi premierea participanţilor, programată la ora 17.