Chiar dacă temperatura a fost una scăzută, demnă de mijlocul toamnei, sâmbătă noaptea în Parcul 1 Decembrie nu s-a prea simţit frigul. Şi nu doar datorită mulţimii de orădeni care s-a adunat să sărbătorească din nou, ci mai ales din pricina invitaţilor serii.

Formaţia Ternipe din Ungaria i-a făcut pe spectatori să se mişte şi să aplaude pe ritmuri ţigăneşti ale unor melodii precum "Tutti frutti tequelas" şi, bineînţeles, "Muro shavo Kiki". Însă, orădenii s-au dezlănţuit mai ales atunci când formaţia Bosquito a urcat pe scenă.

Solistul Radu Almăşan a subliniat faptul că se întoarce la Oradea după 9 ani de absenţă şi îşi doreşte să creeze din nou o atmosferă incendiară, care să o depăşească pe cea din timpul celorlalte recitaluri ale Toamnei Orădene 2012. Şi a reuşit.

Cântând melodii cunoscute precum "Marcela", "Hopa, Hopa", "Aşa că beau" ori "Pepita", formaţia a reuşit să-i antreneze sutele de spectatori, încurajaţi mereu de solist să cânte şi să danseze.

Apariţia pe scenă a cunoscutului toboşar Ovidiu Lipan Ţăndărică a stârnit noi urale, iar cunoscutele melodii ale formaţiei Phoenix, din care acesta a făcut parte, "Mica Ţiganiadă", "Nunta" şi "Fata verde" i-au dezlănţuit pe cei prezenţi.

Pentru final, carismaticul solist al formaţiei Bosquito a păstrat melodia "Două mâini", pe care a cântat-o cu ajutorul chitarei clasice, şi cu cel al spectatorilor, pe care i-a îndemnat să se ţină de mâini şi să fredoneze alături de el. Mai recepitivi decât au fost la multe alte concerte din cadrul festivalului, orădenii s-au conformat răsplătind cum se cuvine talentul artiştilor invitaţi.