Concertul organizat sâmbătă seară în parcarea Independenţei de Asociaţia Recolamp printr-un proiect transfrontalier pe bani europeni, vizând colectarea becurilor şi neoanelor arse, a început cum nu se putea mai rău.

În jurul orei 20, când în jurul scenei se făceau ultimele pregătiri, un Renault Clio condus de un tânăr a lovit un adolescent de 15 ani pe trecerea de pietoni.

Urmarea? Cei aproximativ 30 de orădeni ajunşi până atunci pentru spectacol şi chiar membrii formaţiei Sistem, care urma să cânte, s-au îngrămădit să se uite la urmările accidentului.

La faţa locului au ajuns atât echipaje ale Poliţiei Rutiere, cât şi o ambulanţă care a transportat accidentatul la Spitalul Judeţean.

"Victima are răni uşoare la nivelul feţei, a pierdut un dinte şi are un traumatism cranio-cerebral minor. I se va propune să rămână internat peste noapte, dar nu cred că va accepta", a declarat dr. Hadrian Borcea, şeful UPU şi SMURD.

După aproximativ o jumătate de oră, când încă poliţiştii făceau măsurători, în parcare a început să cânte trupa timişoreană Cover Band, care a interpretat câteva coveruri în faţa a nu mai mult de 50 de oameni zgribuliţi.

În momentul când pe scenă a urcat Sistem, cu orădeanca Brigitta Balogh solistă, în parcare se adunaseră aproximativ 100 de persoane, unii proveniţi dintre cei care se plimbau pe stradă şi întâmplător auziseră că "se dă" muzică.

Deşi au cântat hituri precum "Soare" şi "Never", artiştii nu au produs prea mare ecou în rândul puţinilor spectatori. Nici prezenţa "omuleţilor verzi", simbolul campaniei, care dansau şi aplaudau în faţa scenei, nu i-a încălzit pe orădeni.

Eşecul evenimentului poate fi explicat şi prin slaba promovare de către Asociaţia Recolamp, care s-a mulţumit să anunţe concertul şi prezenţa caravanei-eco la Oradea doar printr-o conferinţă de presă desfăşurată în aceeaşi zi cu deschiderea corturilor de informare din parcarea Independenţei.