Deşi a fost anunţat pentru ora 20, ceremonialul retragerii cu torţe a început cu cel puţin 10 minute înainte, când militari de la Detaşamentului de transmisiuni Oradea, pompieri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana şi jandarmi au pornit din faţa Prefecturii.

În frunte cu primarul Ilie Bolojan şi acompaniaţi de fanfara Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră Avram Iancu, militarii au defilat cu torţe în mâini pe Corso şi apoi au luat-o spre Podul Ferdinand, unde au fost primiţi cu aplauze de mulţimea adunată. S-au oprit lângă Piaţa Independenţei, unde a fost intonat imnul naţional, iar primarul a urcat pe scenă pentru a le ura orădenilor "La mulţi ani".

Frigul nu i-a putut ţine duminică pe orădeni în case. Chiar dacă în jurul orei 20 au căzut câţiva stropi de ploaie, parcarea din Piaţa Independenţei a fost animată în ultima seară de concerte în aer liber din cadrul Toamnei Orădene 2011.

Mai întâi au urcat în scenă tinerele talente de la Meda Music care au cântat mai multe piese de actualitate. A urmat Connect R, a făcut atmosferă mai ales printre tineri, alături de cei patru dansatori ai săi.

Au urmat apoi cele două participante la Eurovisionul de anul acesta, formaţia Hotel FM, care a reprezentant România şi Zdob şi Zdub, reprezentanta Moldovei. David Bryan şi Hotel FM au interpretat mai multe piese lente, dar i-au făcut pe orădeni să cânte şi să-i aplaude la auzul melodiei "Change".

La ora 22.40 au intrat în scenă componenţii trupei Zdub şi Zdub, iar atmosfera s-a schimbat complet. Spre deosebire de ceilalţi muzicieni care cântaseră înainte, Roman Iagupov, vocalistul formaţiei, a făcut show şi i-a trezit cât de cât pe cei peste 2000 de orădeni prezenţi.

Au fost cântate cele mai cunoscute piese ale trupei, "Ţiganul şi Ozn", "Videli Noch", "Ciobănaş", "Everybody in the Casa Mare", "Hardcore Moldovenesc", "Dj Vasile" şi "Bunica bate toba", iar spectatorii din apropierea scenei au aplaudat frenetic.

Seara s-a încheiat cu un foc de artificii care a început la miezul nopţii.