Pe o vreme rece, vineri a început ultimul weekend al Toamnei Orădene. În centrul oraşului s-au adunat sute de orădeni, o parte dintre ei în faţa scenei, iar alţii la corturile amenajate lângă standurile cu mâncare din parcarea Independenţei şi în Piaţa Unirii. Cei care şi-au permis, căci anul acesta preţurile la produsele specifice au crescut sensibil, o frigăruie costând, spre exemplu, 16 lei.

Pe scenă au urcat rând pe rând dansatorii de la Future M&Q, tinerii artişti de la Meda Music, iar apoi englezul David Bryan, Fly Project şi Şuie Paparude.

Spectacolul a atins punctul culminant în timpul recitalului celor de la Fly Project, care şi-au adus cu ei două frumoase dansatoare. Însă evenimentul principal al serii, recitalul trupei Şuie Paparude, nu a fost la fel de bine primit. Cu excepţia câtorva sute de tineri aşezaţi chiar în faţa scenei, orădenii nu păreau să asculte concertul din faţa lor, ci mai degrabă să bea sau să socializeze, lucru care l-a făcut pe solist să repete de câteva ori: "Oradea, nu se aude nimic!".

Atmosfera s-a mai revigorat spre finalul show-ului, când formaţia a interpretat melodii cunoscute precum "Sound check", "Pentru inimi" şi "Cea mai bună zi", dedicată de artişti Zilelor Oradiei. Faţă de anii trecuţi, când străzile centrului erau aproape inaccesibile, vineri seara, se pare că mai puţini orădeni au ales să petreacă la Toamna Orădeană.

Concertele continuă sâmbătă cu Meda Music, Garden Beat, Trupa Veche şi VH2, în timp ce duminică, pe scena din parcarea Independenţei vor urca micuţii de la Meda Music, Connect-R, Hotel FM şi Zdob şi Zdub. Ca în fiecare an, Toamna Orădeană se va încheia cu un foc de artificii.