O tânără de 23 de ani din Republica Moldova a fost prinsă  în timp ce voia să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de buletinul unei fete, despre care a spus că l-a cumpărat "de la o persoană necunoscută din România" cu 30 de euro! Moldoveanca voia să ajungă în Italia, dar avea permisul de şedere expirat.

"În data de 06.02.2020, în jurul orei 01.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, călătorind ca pasageră într-un microbuz înmatriculat în România, o persoană de sex feminin. La controlul de frontieră, aceasta a prezentat o carte de identitate eliberată de autorităţile din România", a transmis, vineri, comisarul şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care tânăra a fost condusă la sediul instituţiei pentru cercetări.

"În urma cercetărilor, s-a stabilit că tânăra este cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 23 de ani şi a intrat legal în România în baza paşaportului personal valabil. Cu privire la cele constatate, tânăra a declarat că a obţinut cartea de identitate românească de la o persoană necunoscută din România, contra sumei de 30 de euro. Intenţiona să ajungă în Italia şi a recurs la această metodă deoarece avea permisul de şedere italian expirat", a mai transmis reprezentanta ITPF Oradea. 

Poliţiştii au oprit-o pe moldoveancă din drumul ei şi fac cercetări pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.