Candidată fără succes la funcţia de primar al municipiului Beiuş, fosta consilieră judeţeană PSD Stela Babău şi-a însuşit la perfecţie arta plagiatului de la şeful de partid, Ioan Mang.

La câteva zile după ce a pierdut alegerile, pe 3 octombrie, Babău s-a adresat pe Facebook către "Dragii mei beiuşeni", transmiţându-le: "Campania electorală a trecut, privind în ansamblu am fost onorată să vă întâlnesc şi să vă reprezint în faţa acestui examen din 27 Septembrie. Este firesc să avem câştigători şi mai puţin câştigători. Personal NU mă consider învinsă, dimpotrivă am câştigat încrederea celei mai frumoase echipe, PSD Beiuş, şi evident încrederea dumneavoastră, a sutelor de beiuşeni care aţi acordat votul de încredere. Acest vot mă onorează şi în acelaşi timp mă motivează să vă reprezint în Consiliul Local Beiuş cu demnitate şi onoare. Vă apreciez pe fiecare în parte şi vă mulţumesc! Vă asigur, dragi beiuşeni de faptul că grupul de consilieri locali PSD va fi un partener serios si corect pentru orice proiect, atâta timp cât acestea vor fi despre bunăstarea beiuşenilor dezvoltarea sustenabilă, iar transparenţa acestora va fi una reală. În acelaşi timp, PSD va fi cel mai înverşunat opozant al minciunii, lipsei de seriozitate şi de transparenţă şi vom sancţiona cu asprime orice derapaj de la respectarea legii şi a vointei beiuşenilor. Dumnezeu să binecuvânteze municipiul Beiuş şi beiuşenii!".

Ce frumos, ai zice, dacă întregul mesaj nu ar fi fost furat 100% de la un coleg de partid, Ruben Budău, şi el fost candidat, dar la Consiliul Judeţean Arad, care postase textul original cu două zile înaintea Stelei Babău, pe 1 octombrie.

Noroc că Steluţa a fost atentă şi a înlocuit peste tot CJ Arad cu CL Beiuş şi "dragi arădeni" cu "dragi beiuşeni", că altfel se făcea şi mai rău de mirul lumii!