Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a fost apelat, miercuri, de un orădean care a găsit un copil în vârstă de doi ani încuiat într-o maşină parcată pe strada Griviţei din Oradea. Până şi dispecerul 112, apelat de trecător, l-a auzit pe micuţ plângând în hohote.

"În jurul orei 10.45, un apelant al numărului unic 112 a solicitat intervenţia pompierilor militari pentru salvarea unui copil în vârstă de aproximativ 2 ani, menţionând faptul că cel mic (pe care şi dispecerul îl auzea plângând în hohote), era încuiat, de aproximativ 15 minute, într-un autoturism aflat într-o parcare de pe strada Griviţei din Oradea", a transmis, printr-un comunicat, maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Pentru salvarea micuţului au fost mobilizaţi de urgenţă pompierii Detaşamentului 1 Oradea, însă nu s-a mai impus intervenţia salvatorilor, întrucât tatăl copilului ajunsese la faţa locului chiar în momentul sosirii echipajelor, mai precizează mr. Roşca.

"Din fericire, în acest caz, copilul a fost teafăr, dar deznodământul putea fi diferit, dat fiind faptul că temperaturile specifice acestei perioade sunt ridicate, iar în interiorul unui autoturism acestea pot creşte rapid, depăşind limita suportabilităţii. În acest context, pompierii militari bihoreni, atrag atenţia adulţilor să nu închidă, sub nicio formă, copiii în autoturism, în perioadele caracterizate prin temperaturi ridicate, chiar dacă autovehiculul este parcat la umbră", se arată în informarea ISU.

Pompierii subliniază că în timpul verii chiar şi câteva minute într-o maşină închisă pot să fie fatale pentru cei mici. 

Pe de altă parte, pompierii ISU Crişana au intervenit, miercuri, pe str. Aluminei din Oradea, pentru salvarea unui bărbat în vârstă de 70 de ani care căzuse în baia din apartamentul său şi nu se putea mişca. Echipajul SMURD i-a acordat orădeanului îngrijirile medicale necesare, transportându-l ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.