Orădenii care își lasă mașinile în vecinătatea oricărui parking construit de municipalitate riscă să fie amendați pentru „parcare în loc nepermis”.

A pățit-o un localnic care și-a parcat mașina, joia trecută, în curtea din lateralul parcării Iosif Vulcan, în zona dinspre accesul către o proprietatea învecinată.

Poliția Locală Oradea i-a aplicat șoferului o amendă încadrată între 200 și 500 de lei, dar cu posibilitatea de a achita doar jumătate din minim în termen de 15 zile.

Orădeanul a fost pus la plată, deși amplasamentul pe care și-a lăsat mașina nu se află sub incidența semnelor de circulație cu semnificația „Parcarea interzisă”, autovehiculul nu era urcat pe spațiu verde și nu bloca nicio cale de acces.

În aplicarea sancțiunii, polițiștii locali au invocat prevederile articolului 157 din HCL 640 din 2006. Acesta sancționează „ocuparea cu autovehicule a spațiilor verzi și spațiilor cu altă destinație decât parcarea”.

Altfel spus, șoferii care își lasă mașina oriunde în Oradea sunt obligați prin normativ să bage mâna în buzunar. Fie să plătească parcarea, fie amenda...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!