Caz şocant în Braşov, unde un bărbat de 43 de ani şi-a omorât familia, după care a mers la Poliţie şi s-a predat. Și-a ucis soţia de 42 de ani şi cei doi copii, o fată de 18 ani şi un băiat de 13 ani.

Potrivit Digi24.ro, crimele ar fi avut loc în noaptea de luni spre marţi, când cei trei dormeau. Deocamdată nu se cunosc motivele pentru care individul a recurs la acest gest.

"Se efectuează cercetarea la faţa locului pentru stabilirea circumstanţelor efectuării acestor fapte. Bărbatul e în custodia poliţiştilor. El s-a prezentat la secţie în jurul orei 13:00. S-a constituit un dosar penal pentru omor calificat în acest caz. Bărbatul riscă pedeapsa cu închisoarea", afirmă Gabriela Dinu, purtător de cuvânt IPJ Braşov.

Potrivit Mediafax, numele bărbatului este Florin Mircea Buliga şi este originar din Suceava. Surse din cadrul Poliţiei au declarat pentru agenția de știri că bărbatul este administratorul unei societăţi comerciale.

"Bărbatul a aşteptat să adoarmă soţia şi copiii, după care i-a înjunghiat. S-a prezentat la Poliţie la ora 13", au adăugat sursele.

Înainte de a-şi omorî familia, bărbatul a avut "o experienţă religioasă, în urma căreia a încercat să se sinucidă".

"Se pare că omul acesta a avut nişte probleme. Încercase să-şi găsească liniştea undeva în zona unor culte religioase sau biserici. Cert e că nu a reuşit să se liniştească acolo. A venit şi a profitat că ceilalţi membri ai familiei dormeau şi a făcut ceea ce chiar nu trebuia făcut. A omorât 3 oameni care ar fi putut să se apere dacă ar fi fost în altă ipostază", a precizat, pentru Digi24, Dan Antonescu, expert criminolog.

"E devreme pentru orice supoziţie, autorii unor crime atât de feroce sunt cei care le săvârşesc într-un moment de confuzie, pe fond emoţional. După tensionare, are loc uşurarea, refularea, el realizează ce a făcut, gravitatea faptei. Mă surpinde că ei  (criminarii n.r.) acţionează în zona totul sau nimic, adică între extreme: după ce a comis crima s-a predat", a declarat, pentru sursa citată, Tudorel Butoi, psiholog criminalist.

"Gândul nu mai există în acel moment, gândirea raţională este înnăbuşită de afect, de stările emoţionale, de furie, şi atunci nu mai gândeşte. E greu să ne imaginăm cum a ucis", a adăugat psihologul.