Un tânăr care și-a pierdut portofelul, cu tot cu bani, carduri și documente, poate răsufla ușurat. Acesta a fost găsit de jandarmi care i l-au înapoiat.

Conform unui comunicat transmis marți de Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, portofelul a fost găsit cu o zi înainte, în jurul orei 14.30, de o patrulă, în zona pietonală a Primăriei Oradea.

„După ce au întocmit documentele impuse de proceduri, jandarmii au trecut la identificarea proprietarului, deplasându-se la adresa înscrisă în cartea de identitate.  La domiciliu a fost găsit tânărul păgubit, căruia i s-a predat portofelul împreună cu tot conținutul acestuia. Tânărul a fost deosebit de încântat și le-a mulțumit din suflet jandarmilor bihoreni pentru gestul făcut”, anunță documentul.

Jandarmii atrag atenția că oricine găsește bunuri care nu sunt ale lui trebuie să le predea fie titularului de drept, fie autorităților.

„Reamintim pe această cale că Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor constituie infracțiune și conform Art. 243 din Noul Cod Penal, se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă”, arată informarea.