Joao Batista Groppo, un brazilian in varsta de 64 de ani, a fost arestat, dupa ce politistii i-au nevasta inchisa intr-o pivnita. Dupa ce au primit un indiciu, politistii din Sorocaba, Sao Paulo, s-au deplasat la locuinta brazilianului si au desoperit in beciul casei pe sotia acestia, Aparecida Groppa, in varsta de 64 de ani. Omul si-a inchis nevasta ca sa poata convietui cu amanta.

Beciul in care aceasta fusese inchisa nu avea mai mult de 12 metri patrati, era plin de fecale si gandaci morti. "A fost gasita complet goala, invelita intr-o patura si culcata pe ciment, ferestrele fusesera blocate si acoperite", au declarat politistii din Sao Paolo.

Joao Batista Groppo si amanta sa au fost arestati. Cei doi ar putea sa stea 8 ani dupa gratii pentru fapta lor. Barbatul a sustinut in fata autoritatilor ca si-a inchis sotia pentru ca aceasta ar fi fost agresiva si bolnava psihic.

Un reprezentant al politiei a declarat ca femeia tinuta prizonier nu s-a manifestat agresiv la eliberare, dar ca ar putea totusi sa aiba probleme psihice cauzate de cruzimea la care a fost supusa.