Vicepreşedintele ALDE Bihor Dorin Corcheş s-a întors la Bucureşti. În primăvară, el a fost demis, după doar o lună şi jumătate ,din funcţia de secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi a revenit şef la Oficiul Judeţean de Studii Pedologice, aşteptând, însă, o nouă numire pe linie de partid într-o funcţie de conducere.

Săptămâna aceasta a şi primit-o, devenind vicepreşedinte al Administraţiei Fondului de Mediu, cu rang de subsecretar de stat. Numirea s-a făcut printr-o decizie a premierului Mihai Tudose, venită la propunerea ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu. Decizia a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

"Acum sunt la preluarea mandatului. Urmează să discut cu preşedintele AFM. Probabil mă voi ocupa de proiectele pentru protecţia mediului, de partea de colectare de taxe prin Fondul de Mediu", a declarat, joi, Dorin Corcheş pentru BIHOREANUL.

Drept urmare, contractul său ca director al Oficiului Judeţean de Studii Pedologice a fost suspendat pe perioada mandatului la Bucureşti, urmând ca instituţia să fie condusă de un interimar.

Recent, BIHOREANUL a dezvăluit că, în 2012, Corcheş a încredinţat paza celor 45 de obiective ale Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare Bihor unui prieten de-al său, Mihai Pop, care deţine Partizan Security. În octombrie 2014, după ce a fost scos din funcţia de director regional al ANIF, politicianul a devenit asociat în firma Partizan Security.