Handbaliştii de la CSM Oradea au început în trombă returul de campionat. Deşi au primit vineri replica oltenilor de la Universitatea Craiova, formaţie care i-a învins în mod neaşteptat în tur, la Craiova, elevii antrenorului Sebastian Tudor s-au mobilizat exemplar şi au câştigat acum la pas, în faţa propriului public, cu scorul de 41-28.

Jocul a fost la discreţia orădenilor, care au marcat primii şi după ce au fost conduşi apoi cu 2-1 şi 3-2, au preluat din nou conducerea pe care n-au mai cedat-o până la final. Ba, mai mult, s-au distanţat apoi uşor la 10-6 în minutul 15, la 12-7 în minutul 21 şi chiar la 16-9, în minutul 25. În cele din urmă au intrat în pauză cu avantajul de 8 goluri, scor 19-11.

Repriza a doua a continuat de aceeaşi manieră, cu o echipă bihoreană imbatabilă şi cu una olteană care făcea faţă cu greu jocului. Astfel se face că în minutul 40 scorul a devenit 27-18 pentru CSM Oradea, iar în minutul 43, 29-18.

La jumătatea reprizei a doua diferenţa pe tabelă a fost de 10 goluri între cele două combatante, scor 30-20. Cu toate acestea însă, "roş-albaştrii" "nu au luat piciorul de pe accelerator" şi în minutul 47 s-au distanţat la 34-20.

Chiar dacă pe final au apărut mulţi tineri în teren la CSM, echipa gazdă nu a cedat iniţiativa şi a câştigat, în final, cu scorul de 41-28, o victorie clară, care spune multe despre diferenţa de valoare dintre cele două combatante.

"Astăzi am demonstrat că tot ce s-a întâmplat în tur la Craiova a fost o eroare. Ne-au prins într-o perioadă în care noi am transferat şapte jucători noi. Aceşti jucători acum au progresat foarte mult, s-au integrat foarte bine la jocul nostru, drept dovadă s-a şi văzut această diferenţa", a declarat după joc tehnicianul CSM-ului, Sebastian Tudor.

De remarcat că întreaga echipă orădeană a avut o evoluţie foarte bună la acest joc, pe lângă jucătorii de câmp, şi portarii Marius Bistrian şi Adrian Gale având intervenţii aplaudate de public.

Principalii marcatori ai formaţiei bihorene au fost Silvian Amihăesi şi Paul Nemenco, autori a câte 7 goluri, urmaţi de Alexandru Farcaş, cu 6 reuşite. De la oaspeţi, cel mai bun marcator a fost Andrei Păuna, autor a 9 goluri.

Prin această victorie, CSM Oradea a totalizat 12 succese şi are acum 36 de puncte, consolidându-şi poziţia secundă a ierarhiei Seriei B din Divizia A. În etapa viitoare, marţi, 24 februarie, handbaliştii bihoreni vor evolua tot pe teren propriu, cu CH CSU Politehnica Timişoara, a doua echipă a Timişoarei.


CSM Oradea - Universitatea Craiova 41-28 (19-11)

CSM Oradea: M. Bistrian, Ad. Gale şi F. Duma - portari; A. Farcaş 6 goluri, D. Munea 2, S. Babic 4, R. Farcaş 4, P. Nemenco 7, G. Haiduc 2, C. Crăciun 1, I. Polocoşer 4, E. Szilagyi, S. Amihăesi 7, A. Svoboda 1 şi R. Niţu 3 goluri (2 din 7 metri). Antrenor: Sebastian Tudor

Universitatea Craiova: C. Păun şi I. Gheorghiţă - portari; A. Păuna 9 goluri, Ov. Ianăşi 1, A. Ion 4(1), L. Luntraru 1, I. Cărăgui 5(1), M. Iovănescu 1, D. Maxim 4, S. Dumitrescu, I. Zaritchi 1 şi A. Tudor 2 goluri. Antrenori: Sorin Dumitrescu şi Marius Popescu.

Au arbitrat: Adrian Moldovan şi Alin Gherman (ambii din Baia Mare).