Trei migranți din Sudan au fost opriți de polițiștii de frontieră din Bihor la ieșirea din România, pe la punctul feroviar de trecere în Ungaria din Episcopia. Pentru a ajunge în Germania, ei au ales un ascunziș periculos, sub tren. 

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Episcopia-Bihor au depistat, ascunși pe ansamblul de roţi al şasiului unui vagon al unui tren cu destinația Germania, trei cetățeni din Sudan care au încercat să treacă în mod fraudulos frontiera de stat”, a transmis joi comisarul șef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, care a subliniat că metoda folosită este una periculoasă. 

Cei trei sudanezi au fost găsiți miercuri, în jurul orei 22, sub unul dintre vagoanele trenului care mergea spre Germania, țară în care migranții voiau neapărat să ajungă. 

„Bărbații au fost conduși la sediul instituției pentru verificări suplimentare, unde colegii noștri au stabilit că sunt cetățeni din Sudan, cu vârste cuprinse între 25 și 38 de ani, posesori de permise de ședere temporare în România”, a mai precizat Bondar. 

Polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Nu este pentru prima oară când migranți din Sudan recurg la gesturi nesăbuite pentru a ajunge în vestul Europei. BIHOREANUL a prezentat recent povestea lui Adam, tot din Sudan, care a rămas fără mâna dreaptă și fără piciorul drept după ce a încercat să se agațe din mers de un tren la ieșirea din gara Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!