Surpriza demiterii antrenorului de la Luceafărul, Călin Moldovan, fără nicio explicaţie din partea conducerii clubului, este dublată de una similară, la Beiuş: tehnicianul Adrian Anca, fost component al CFR Cluj, a fost demis subit şi tot fără explicaţii, în ciuda performanţelor atinse de echipă.

Din câte se pare, decizia a fost luată după o şedinţă de analiză la care a fost prezent, ca şi reprezentant al finanţatorului care e Consiliul Local Beiuş, şi primarul Adrian Domocoş.

Fără a explica limpede motivele despărţirii, preşedintele clubului beiuşean, Remus Ganea, a lăsat să se înţeleagă că mazilirea lui Anca nu se datorează activităţii sale de pe bancă, ci faptului că acesta nu ar mai fi fost dorit de personaje cu influenţă asupra clubului.

„Decizia s-a luat pentru că susţinerea echipei de către unii oameni era condiţionată de treaba asta", a declarat preşedintele, minimalizând întâmplarea prin mărturisirea că oricum, în vară, contractul cu antrenorul nu ar mai fi fost prelungit, deoarece Anca ar avea alte proiecte în agricultură.

În schimb, antrenorul demis s-a arătat surprins total de decizia luată. „Pur şi simplu sunt şocat. Voi cere lămuriri şi apoi voi spune şi eu mai multe", a declarat presei Adrian Anca, amintind că roadele instituirii profesionalismului la echipă s-au văzut într-un singur tur, la capătul căruia CF Bihorul a reuşit să se claseze pe poziţia secundă în clasament. "N-au fost obişnuiţi la Beiuş cu profesionalismul", a mai comentat antrenorul.

Neoficial, se vorbeşte despre o înlocuire a lui Anca cu Sorin Cigan. Fostul internaţional - trimis în judecată de procurorii anticorupţie orădeni în urmă cu doi ani, fiind acuzat că a încercat să aranjeze un meci între ACU Arad şi FC Bihor - a început sezonul ca antrenor principal la Tricolorul Alparea.