La fel ca alte cluburi sportive din judeţ, şi clubul de tenis Voinţa Oradea şi-a desemnat laureaţii pe anul 2011. "Criteriul principal care a stat la baza clasamentului primilor sportivi în acest an a fost nivelul performanţei, care a trecut în faţa poziţiei ocupate în ierarhia naţională", a explicat directorul Mircea Drăgoi.

Acesta a punctat importanţa celor patru turnee naţionale organizate pe cele 10 terenuri ale bazei sportive Voinţa - Trofeele Damaco, Gavella, Siroco, Euronet - care i-au propulsat spre vârful ierarhiei naţionale pe tinerii tenismeni din Bihor, dar şi importanţa competiţiilor adresate începătorilor. "Este prima cărămidă care ar trebui pusă în orice sport la baza devenirii viitorilor performeri", a spus Drăgoi.

În clasamentul Voinţa, locul întâi îl ocupă Ionuţ Traian Urda (foto), devenit campion naţional la categoria 16 ani în proba de dublu împreună cu Patrick Ciorcilă de la TC Winners Club din Cluj. La aceleaşi "naţionale de iarnă", adolescentul a ajuns până în semifinale, performanţă care l-a selecţionat în lotul pentru Campionatele Europene pe echipe din acest an.

Ionuţ este un jucător emblematic pentru tenisul orădean din ultimii ani, el fiind în atenţia Federaţiei Române de Tenis datorită situării pe primele locuri în clasamentul naţional. Începând din acest el an este pregătit de antrenorul Bogdan Sturzu. Deşi are o tehnică remarcabilă, accidentările l-au ţinut luni bune pe tuşă, dar şi-a reluat pregătirea în urmă cu o lună şi speră ca anul 2012 să-i aducă şi confirmarea în clasamentul european individual.

Locul al doilea al clasamentului este ocupat de Simina Teodora Bodea, sportivă care pe tot parcursul lunii decembrie a participat la un circuit de turnee în SUA. Tenismena a îmbinat pregătirea cu participarea la competiţii în Florida, la Miami, reuşind să câştige un turneu la categoria de 18 ani şi "făcând" o finală la un altul. Tânăra a ajuns şi la Orange Bowl, campionatul mondial al juniorilor, dar a pierdut în calificări. Totuşi, ea este prima tenismenă din Bihor care a luat parte la prestigioasa competiţie.

În cursa pentru puncte în clasamentul internaţional, sportiva a fost pe tablourile mai multor turnee din calendarul ITF, printre ele numărându-se cele din Elveţia, Germania, Cehia, Slovacia. Simina este partenera de antrenament a numărului unu din Europa, bihoreanca Ioana Loredana Roşca, legitimată la CSM Craiova, cele două pregătindu-se sub bagheta lui Ionuţ Hodişan pe terenurile clubului "Voinţa". Anul 2012 va fi ultimul an de juniorat pentru Simina. De pregătirea ei fizică se ocupă şi profesorul Constantin Stohor.

Pe locul 3 în topul Clubului Voinţa se situează Nora Nemes, pentru care anul 2011 a debutat frumos, printr-o finală jucată chiar la Oradea într-un turneu din Circuitul Naţional al României. A fost victorioasă şi în turnee precum cel de la Cluj sau Bucureşti, iar la Trofeul Dyadora de la Timişoara a obţinut prima victorie la un turneu internaţional din calendarul tenisului european ETA.

Au urmat evoluţii apreciate la Pecs şi Budapesta, care au propulsat-o pe locul III în clasamentul naţional. Componentă a lotului României, Nora a câştigat locul III la Campionatul European pe Echipe, categoria 12 ani. Se pregăteşte cu antrenorul Imre Boros, de condiţia ei fizică ocupâdu-se profesorul Florin Indrie.

Locul 4 în clasament aparţine fratelui Norei, Nimrod Nemes, celebru prin recordul de Guiness Book, după ce pe când avea 7 ani, a schimbat cu frate de-al lui 1.000 de mingi peste fileu fără să greşească. Nimrod a stabilit un veritabil record şi în 2011 prin faptul că a câştigat 10 turnee de tenis din tot atâtea disputate în acest sezon la categoria 10 ani, atât la Oradea, cât şi la Bucureşti, Cluj sau Ploieşti. Elevul antrenorului Imre Boros a urcat până pe locul doi în clasamentul naţional în acest an, printre învinşi figurând şi numărul unu al categoriei.

Pentru locul 5, Rareş Mihuţ, 2011 a fost un an de referinţă prin trei titluri, trei finale şi trei semifinale în turneele din calendarul naţional. Tot în acest an şi-a schimbat antrenorul, de pregătirea lui ocupându-se acum Ina Danciu, preparator fizic fiind profesorul Constantin Stohor. Fire impulsivă, uneori fiind necesară intervenţia tehnicianului pentru a fi temperat, Rareş poate fi una din speranţele tenisului orădean. În aceste zile el e angrenat în turneul de categoria I la Câmpulung Moldovenesc.

Locul 6, Zeina Farran, este un nume care n-a lipsit de cinci ani din primii 10 tenismeni de la Clubul Sportiv "Voinţa" Oradea. Anul acesta a jucat mai puţine turnee naţionale pentru că a fost plecată timp de câteva luni în ţara ei natală, Liban, împreună cu părinţii şi sora ei, Rachil. Zeina a disputat la Beirut finala campionatului naţional la senioare şi a reuşit să câştige titlul naţional în Liban, la categoria 16 ani fete, partenera ei în ultimul act al competiţiei fiind  sora ei. Antrenorul Zeinei este Nicolae Matache, iar preparator fizic este profesorul Florin Indrie.

Pe locul 7, Rachil Farran şi-a adjudecat două din cele patru turnee diputate pe terenurile clubului Voinţa, Trofeele Damaco şi Gavella la categoria 14 ani fete, ca apoi să urmeze perioada din Liban, unde a devenit campioana ţării sale la această categorie şi vicecampioană la categoria 16 ani. Pregătirea tehnico-tactică şi fizică este asigurată de Nicolae Matache şi Florin Indrie.

De pregătirea Andreei Ionuţ, sportiva de pe locul 8, se ocupă, începând din acest an, Ionuţ Hodisan, antrenorul Ioanei Loredana Roşca. A câştigat Trofeele Euronet şi Siroco la Oradea dar şi Trofeul Dafora de la Mediaş. Posesoarea unor bune calităţi fizice, tenismena de 14 ani are gânduri mari pentru 2012 urmând să "atace" circuitul internaţional.

De pe poziţia a 9-a, Giana Cormoş este colega de categorie a Norei Nemes, iar de patru ani se se întâlnesc în circuitul naţional de turnee. A urcat în clasament ajutată şi de cele patru turnee organizate pe cele 10 terenuri ale clubului Voinţa, pe care le-a jucat în compania colegelor ei de club cum a fost finala Trofeului Euronet câştigată în faţa Denisei Cherecheş. Este pregătită de profesorul Mucenic Chirilov, responsabil cu pregătirea fizică fiind Constantin Stohor.

Pe locul 10, Andreea Silaghi este componenta echipei care cu ceva timp în urmă obţinea cel mai important titlu din istoria clubului, cel de vicecampioană naţională pe echipe. Eleva antrenorului Mucenic Chirilov şi Constantin Stohor la partea fizică, tenismena de la categoria 14 ani va face primii paşi în turneele internaţionale în sezonul viitor, aşa încât va trebui să se pună deja accentul şi pe pregătirea mentală, deosebit de necesară la acest nivel.