Poliţiştii bihoreni au început o anchetă, după ce trei familii din judeţul Bihor și una din Cluj au reclamat că şi-au cumpărat vacanţe dintr-o florărie de lux şi au rămas şi fără bani şi fără concedii. 

O parte dintre păgubiți urmau să plece în Hurghada, Egipt, săptămâna trecută, cu decolare de pe Aeroportul din Cluj Napoca, însă când au solicitat biletele de avion, li s-a comunicat că acestea nu există. Alții aveau bilete pentru alte destinații, însă cu toții și-au dat seama prea târziu că au fost păcăliți.

Oamenii au reclamat că au achitat încă din luna iunie contravaloarea sejururilor, la punctul de lucru din Oradea al Agenţiei de turism Ideea Travel (înfiinţată în decembrie 2018 de bihoreanca Coroi Florica (foto) şi înregistrată în Girişu de Criş), punct ce a funcţionat, până nu demult, într-un spaţiu din centrul istoric, în care exista şi o florărie deţinută de femeie şi administrată de soţul ei, Lucian Coroi.

Patru dintre familiile păgubite au reclamat, până joi, înşelăciunea la Poliţie. "La Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Bihor au fost depuse patru plângeri penale împotriva unei agenţii de turism din Oradea, iar poliţiştii de investigare a criminalităţii economice efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, constând în neonorarea unor servicii turistice achitate integral în cursul lunii iunie a acestui an", a declarat, joi, BIHOREANULUI Ioana Lascău, ofiţer de presă la Poliţia Bihor.

Potrivit informaţiilor din mediul online, proprietara agenţiei, Coroi Florica, cea care a fost reclamată pentru înşelăciune, a mai ofertat vacanţe exotice şi pe pagina de Facebook Blu Travel. "Ne-a furat 3.500 euro, hoaţa!", a scris la recenzii, în luna ianuarie a acestui an, un utilizator.

Florăria a fost închisă de la începutul acestei săptămâni, iar la numărele de telefon ale agenţiei de turism şi ale florăriei nu a putut fi contactat nimeni.